Tips til kjøp av bedrift

EA774831-2AF3-472F-AAA9-D2A6EBDDD693

Vurderer du oppkjøpskandidater?

Tips til deg som styremedlem

Det å kjøpe en bedrift er risikofylt!

Mange mislykkes ved sine oppkjøp. Bruk tid på prosessen med å bli bevisst på; hvorfor du vil kjøpe hva?
Sett deg et mål og lag en plan! En god plan vil også hjelpe deg hvis du skal søke finansiering. Planen bør inneholde forhold som innmat kjøp eller kjøp av aksjer, hva slags kjøpssituasjoner du søker, hvordan du skal søke etter kjøpskandidater, bruk av rådgivere med mer.
Det er vår erfaring at de nevnte ingredienser i en plan øker sannsynligheten for å lykkes.

Våre kurs:  Due diligence prosesser i praksis, Kjøp og salg av virksomhet, Verdivurderinger i praksis er 3 kurs som alle er aktuelle i forbindelse med prosesser der du skal kjøpe opp eller selge virksomheter. Vi bistår også med kjøp eller salgsprosesser for kunder og medlemmer.

Identifiser riktig kjøpsobjekt. Hva er du på jakt etter og hvorfor? Hva vil du oppnå?
Det er ikke alltid slik at det mest verdiskapende oppkjøpet er en konkurrent.
Ofte kan det være en kunde! Det kan også være en leverandør eller en virksomhet som tilbyr produkter som ikke er konkurrerende, men komplementære…

Last ned hele artikkelen i PDF versjon her

Eller les i bildeformat ved å trykke på den enkelte side nedenfor.

Del artikkelen med andre

Meld deg på vårt nyhestbrev

Få våre artikler på e-post