Søk
Close this search box.
Søk

Tips til kjøp av bedrift

Vurderer du oppkjøpskandidater?

Det å kjøpe en bedrift er risikofylt! Mange mislykkes ved sine oppkjøp. Bruk tid på prosessen med å bli bevisst på hvorfor du vil kjøpe hva?
Sett deg et mål og lag en plan. En god plan vil også hjelpe deg hvis du skal søke finansiering. Planen bør inneholde forhold som innmat kjøp eller kjøp av aksjer, hva slags kjøpssituasjoner du søker, hvordan du skal søke etter kjøpskandidater, bruk av rådgivere med mer.
Det er vår erfaring at de nevnte ingredienser i en plan øker sannsynligheten for å lykkes.

Våre kurs: Due diligence-prosesser i praksis, Kjøp og salg av virksomheter, Verdivurderinger av selskaper er tre kurs som alle er aktuelle i forbindelse med prosesser der du skal kjøpe opp eller selge virksomheter. Vi bistår også med kjøp eller salgsprosesser for kunder og medlemmer.

Vurderer du oppkjøpskandidater?

Vi arrangerer åpne og interne kurs i relasjon til dette emnet:

Identifiser riktig kjøpsobjekt

Hva er du på jakt etter og hvorfor? Hva vil du oppnå?
Det er ikke alltid slik at det mest verdiskapende oppkjøpet er en konkurrent. Ofte kan det være en kunde. Det kan også være en leverandør eller en virksomhet som tilbyr produkter som ikke er konkurrerende, men komplementære.

Last ned hele artikkelen i PDF versjon her

Du kan få mer kunnskap om ulike sider ved temaene som artikkelen viser til ved å delta på noen av våre kurs: 

Du må gjerne ta kontakt med oss på: eller: 22 99 77 00 for nærmere dialog med en styrekonsulent dersom du trenger hjelp i forbindelse med: verdivurderinger, kjøp eller salg av virksomheter, due diligence prosesser eller deler av deres M&A operasjoner.

Forfatter: Karl Ibsen, 28.02.23.

Hva trenger du hjelp til?

Våre konsulenter kan avhjelpe konfliktsituasjoner, tilføre kompetanse der nye muligheter tar form eller der strategien må endres eller ny kompetanse er avgjørende i den fase virksomheten står ovenfor.

Flere av våre artikler:

Kontakt oss
Øvre Slottsgate 17,
0157 Oslo