Søk
Close this search box.
Søk

Verdivurdering av selskaper – Nettkurs (Live)

Hva er verdien av virksomheten? Hvordan beregne verdien og hvilke faktorer og elementer påvirker verdien? Lær om praktiske verdivurderinger!

Type kurs:
Nettkurs (live)

Varighet:
3 timer

Kategori:
Kjøp og salg av virksomhet

SAMLINGER:
1

Verdivurdering av selskaper - Nettkurs (live)

 

Dette kurset er basert på en rekke konkrete cases der det inngår et PDF-hefte på ca. 80 sider med eksempler på konkrete verdivurderinger. Kurset retter seg primært mot styremedlemmer, men også mot eiere, investorer og daglig ledere som har ønsker og behov om å bedre forstå hvordan verdien av et selskap beregnes, og hvilke faktorer som bidrar til å redusere eller øke dets verdi.

 

Formålet med kurset:

Formålet med kurset er at kursdeltakere skal bli bedre rustet til å vurdere verdien av egen virksomhet, selskaper som er attraktive oppkjøps- eller fusjonspartnere, eller for å vurdere investeringer i andre virksomheter eller forretningsområder. Formålet med kurset er videre at kursdeltakere skal få en grundig gjennomgang av de ulike sider ved due diligence prosesser i praksis.

 

Kurset går grundig inn på ulike utgangspunkt for verdivurderinger. Forskjellige modeller og betraktningsmåter, samt konkrete beregninger av verdier basert på ulike prinsipper og innfallsvinkler er tema for kurset. Kursdagen tar videre for seg due diligence-prosesser i praksis knyttet til egen og/eller ekstern virksomhet.

 

Kursinnhold:

Verdivurderinger og faktorer som påvirker verdi:

 • Hva er en verdivurdering
 • Ulike utgangspunkt for verdivurderinger
 • Generelt om ulike verdivurderingsmetoder
 • Verdivurdering og due diligence
 • Litt regnskapsforståelse som er nødvendig for en verdivurdering
 • Oppkjøp og merverdi/Goodwill
 • Avkastning og risiko
 • PE, Multipler, Normalresultat, DCF, EV og Substansverdi
 • EBIT og/eller EBITDA beregninger og vurderinger
 • Fordeler og ulemper med forskjellige metoder
 • Vurderinger av og forventninger til fremtiden for selskapet
 • Utvikling og lønnsomhet fremover i tid for virksomheten
 • Kjøpende investorers ulike ståsted og synergimuligheter


Målgruppe:

Kurset retter seg mot eiere, styremedlemmer og ledere, samt andre i posisjon eller stilling der det å kjøpe opp, selge eller vurdere verdien av selskaper er interessant. Vi er av den formening at ethvert styre bør være bevist selskapets ca. verdi og hvilke elementer som vil påvirke selskapets verdi.

 

Hva er verdien av virksomheten? Hvordan beregne verdien og hvilke faktorer og elementer påvirker verdien? Lær om praktiske verdivurderinger!
Slik fungerer alle våre 3 timers nettkurs:

 

Ved bestilling:

Du mottar bekreftelse på kursplass ved bestilling.

Link til kurset: kl 11:00 dagen før kursdato mottar du link til kurset som leveres via teams - alternativt - via zoom. Dersom du mot formodning ikke har mottatt kurslinken pr epost 1 time før kursstart - bør du sjekke ut din spamboks - alternativt kontakte oss på:   / Telefon: 22 99 77 00 for å få link tilsendt på nytt.  

Alle våre ord. kurs har inkludert en egen filmappe med materiell, faglig stoff og dokumentmaler vi bruker på kurset og som er grunnlag for utvidet frivillig selvstudium etter kurset. Det er ikke noe materiell du trenger å sette deg inn i før kurset starter. Kursets filmappe finner du på MIN SIDE, samt sammen med kurslinken. 

 

Kursdagen:

Logg deg på webinaret eller nettkurset ved å benytte mottatt link for å delta på kurset. Kursholder gjennomgår kursmateriell, foiler og annet aktuelt materiell. Det er lagt opp til noe interaktivitet og spørsmål fra og mellom deltakere og kursholder underveis. 

 

 

Spørsmål / Assistanse etterpå:

Kontakt kursholder om du måtte ønske mer hjelp med temaer det aktuelle kurset omfatter, eller om du ønsker en uforpliktende samtale med kursholder om utfordringer knyttet til emner fra kurset for deg eller i din bedrift. Du kan også kontakte oss for etterfølgende faglig support i medlemskapsperioden på:  

 

Kurset er et: 3+2+1 kurs - det betyr i praksis at:

1. 3 timer nettkurs på din bestilte valgte / kursdag her +

2. Over 2 timers selvstudiumsmulighet med materiell i tildelt filmappe +

3. Fritt valgt 1 times spesialiseringskurs på valgt dato i etterkant 

Kurset retter seg mot eiere, styremedlemmer og ledere, samt andre i posisjon eller stilling der det å kjøpe opp, selge eller vurdere verdien av selskaper er interessant. Vi er av den formening at ethvert styre bør være bevist selskapets ca. verdi og hvilke elementer som vil påvirke selskapets verdi.

NETTKURS: 

 • 3 timer «live» nettkurs med kursholder (Teams eller Zoom)
 • Link til Dropbox eller OneDrive-mappe med relevant kursmateriell.  

Mappen inneholder kursmateriell, aktuelle artikler, sjekklister, dokumentmaler med mer. Dette er materiell som brukes under kurset, i tillegg til en del faglig stoff du kan arbeide med, og lese deg opp på når det passer best for deg. Tilleggsmateriellet danner grunnlaget for utvidet, og frivillig selvstudium. (anslått tid: 2 timer selvstudium) Du trenger ikke å sette deg inn i kursmateriellet før kursstart, med mindre annet er beskrevet i selve kursbeskrivelsen.  

 • 1 time valgfritt gratis medlemskurs fra kursutvalget(Link til medlemskursene)
 • Kursbevis 

DAGSKURS

 • 5-6 timer kurs med kursholder på hotell/egnet møtelokale. (avhengig av kurstype)
 • Link til Dropbox eller OneDrive-mappe med relevant kursmateriell.  
 • Mappen inneholder kursmateriell, aktuelle artikler, sjekklister, dokumentmaler med mer. Dette er materiell som brukes under kurset, i tillegg til en del faglig stoff du kan arbeide med, og lese deg opp på når det passer best for deg. Tilleggsmateriellet danner grunnlaget for utvidet, og frivillig selvstudium. (anslått tid: 2 timer selvstudium) Du trenger ikke å sette deg inn i kursmateriellet før kursstart, med mindre annet er beskrevet i selve kursbeskrivelsen.  
 • Lunsj, kaffe og te 
 • 1 time valgfritt gratis medlemskurs fra kursutvalget(Link til medlemskursene)
 • Kursbevis 

MEDLEMSKURS

 • 1 time «live» nettkurs med kursholder på Teams eller Zoom. (45 min kurs og 15 min for eventuelle spørsmål)  
 • Det inngår ikke kursmateriell, eller øvrige hjelpemidler til våre GRATIS medlemskurs, men underveis i kurset viser vi til artikler, hjelpemidler, dokumentmaler mm. på medlemsportalen, slik at du kan benytte deg av dette i ettertid. 
 • Det inngår ikke kursbevis til våre medlemskurs.  

Kursdetaljer

Ordinær pris: 6450 kr

Medlemspris: 5450 kr

Faktura

Datoer:

Startdato: Sluttdato Frist Sted Tidspunkt Instruktør Ledige plasser  
20.08.24 20.08.24 18.08.24 LIVE-WEB 08:30 - 11:30 Kurt Petter Lindgren Ledige plasser MELD DEG PÅ
10.09.24 10.09.24 08.09.24 LIVE-WEB 08:30 - 11:30 Kurt Petter Lindgren Ledige plasser MELD DEG PÅ
17.10.24 17.10.24 15.10.24 LIVE-WEB 08:30 - 11:30 Kurt Petter Lindgren Ledige plasser MELD DEG PÅ
12.11.24 12.11.24 10.11.24 LIVE-WEB 13:00 - 16:00 Kurt Petter Lindgren Ledige plasser MELD DEG PÅ
10.12.24 10.12.24 08.12.24 LIVE-WEB 08:30 - 11:30 Kurt Petter Lindgren Ledige plasser MELD DEG PÅ

Andre kurs:

Kontakt oss
Øvre Slottsgate 17,
0157 Oslo