Bærekraft strategisk fokus i styrerommet

Kurset handler om ledelsens og styrets arbeid og ansvar for at bedriften har bærekraft (samfunnsansvar/CSR) i fokus.

• Bedriften og FNs bærekraftmål.
  • Hvordan kan vi bidra til og sikre at virksomheten vi er ansvarlig for har nok fokus på bærekraft og samfunnsansvar?
  • Hvilke muligheter er det til å bli mer bærekraftig og samtidig øke lønnsomheten.
  • Gruppeoppgaver for praktisk læring.

Kurset retter seg først og fremst mot styremedlemmer og toppledere. Videre gir kurset en god innføring i prosessen med å utvikle virksomheten til økt samfunnsansvar og økt fokus på bærekraft. Spesialkurs for deg som er / kan bli styremedlem eller daglig leder, eller sitter i ledergruppen.

Hvilke muligheter er det til å bli mer bærekraftig og samtidig øke lønnsomheten I tillegg gis det praktiske råd om løsninger på flere områder, og det legges opp til dialog og diskusjoner blant deltakerne underveis i kurset. Gruppeoppgaver er videre en integrert del av kursdagen.

• Hva innebærer bærekraft og samfunnsansvar (CSR) – i den norske konteksten
  • Perspektiver på bærekraft, samfunnets forventinger og virksomheters ansvar – plikt eller mulighet?
  • Hva er styret og ledelsen ansvar i forhold til bærekraft?
  • Bærekraft og lønnsomhet
  • Den triple bunnlinjen
  • Bærekraftige forretningsmodeller – mulighetsperspektivet
  • Bærekraft som driver for innovasjon
  • Hvordan vurdere nåsituasjonen og mulig tiltak for økt bærekraft
  • Interessentkartlegging og påvirkning
  • Bærekraft som konkurransefortrinn
  • Bærekraftstrategi – innhold og prosess for implementering
  • Organisering og kompetanse
  • Sertifisering og rapportering av bærekraft

Autorisasjonsprogrammet for styremedlemmer

Kurset inngår som én av tre valgfrie grunnkurs i den modulbaserte versjonen av Autorisasjonsprogrammet for styremedlemmer og kan således inngå som tellende kurs i denne ordningen for deg som ønsker å utvide dine kunnskaper og spesialisere deg som autorisert styremedlem.