Aksjonæravtaler og vedtekter – nettkurs (live)

Forankring av interesser

Hva bør vedtekter inneholde? Det er utrolig mange selskaper som registreres med standardiserte og «nedlastede» vedtekter. Hva kan og bør man medta?

• For eiere, medeiere og partnere/deltakere
  • Få en komplett oversikt over rollene og deres ansvarsområder
  • Grundig innføring i avtaler
  • Veldig nyttig kurs for alle med egen virksomhet eller eierskap

Kursdagen retter seg mot eiere, stiftere, styremedlemmer og andre med interesse for vedtektenes mulige omfattende og grunnleggende funksjon i forhold til å legge de avgjørende føringer for selskapet.

Hva bør vedtekter inneholde? Det er spesielt å registrere hvor mange selskaper som registreres med noen standard “nedlastede” vedtekter. Hva kan og bør man medta i vedtekter og/eller aksjonæravtaler.

• Om vedtekter, aksjonær- og partneravtaler
  • Eier/deltaker/partner/deleier med ulike eierandeler
  • Hva bør hensyntas hvor og hvorfor – hovedtrekk?
  • Hva kan reguleres i selskapets vedtekter?
  • Lovmessige minimumskrav til vedtekter/deltakeravtaler
  • Hva kan ikke fritt avtales og hvorfor?
  • Hva bør / bør ikke legges i off. tilgjengelige vedtekter?
  • Når bør forhold heller formaliseres i aksjonæravtale?
  • Hvilke rolle har hvem og hvilke rolle ønsker hvem å ha?
  • Styremedlem / styreleder / nestleder / observatør
  • Styresammensetting, begrensninger i styrets rolle
  • Styrehonorar, styrevalg og interessehensyn
  • Daglig leder eller ledende ansatt rolle ut over eierskap
  • Representasjon, signaturrett og andre viktige rettigheter
  • Forkjøpsrett til aksjer/andeler og overtakelsemodeller
  • Aksjeklasser og stemmerettsbegrensninger
  • Andre styrende og vesentlige dokumenter
  • Uklarheter, uenighet og konflikter
  • Exit-løsninger når eieravtalenes intensjoner svikter

Nettkurs fungerer slik:

Før kurset: Du mottar bekreftelse på kursplass ved bestilling. Før kursstart mottar du e-post med link til nettkurset som vil foregå i Teams, og til din Dropbox-mappe. I mappen er det kursmateriell, oppgaver, aktuelle artikler og linker, sjekklister, dokumentmaler med mer. Dette er materiell som brukes under kurset i tillegg til en del faglig stoff du kan arbeide med, og lese deg opp på når det passer best for deg.

Kursdagen: Logg deg på nettkurset ved å benytte mottatt link. Kursholder gjennomgår kursmateriell, foiler og annet aktuelt materiell. Det er lagt opp til interaktivitet og spørsmål fra deltakere underveis. Det er normalt plass til maks 9 deltakere for å gi rom for dialog og samspill gjennom kurset.

Etter nettkurset: Bilder av Whiteboard-gjennomganger, eventuelle fasiter til oppgaver (avhengig av kurstype), samt andre hjelpemidler som har blitt brukt gjennom kurset, lastes opp i Dropbox-mappen. Du kan kontakte vår supportavdeling for eventuelle spørsmål eller for å ta opp forhold som du kanskje fant vanskelig å ta opp under selve kursgjennomgangen, etter kurset.